Çin ordusu ABD ile arayı kapatıyor: Güçler eşitlenebilir

Çin ordusu ABD ile arayı kapatıyor: Güçler eşitlenebilir

Pentagon Çin ordusunun 200'den fazla olan nükleer savaş başlığını ikiye katlamaya hazırlandığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Salı günü yayınladığı raporda, Çin ordusunun 200’den fazla olan nükleer savaş başlığını ikiye katlamaya, balistik füze fırlatma yeteneklerini geliştirmeye çalıştığı vurgulandı.

Fransız haber ajansının (AFP) haberine göre, Çin ordusunun ABD ile teknolojik eşitlik sağlamak bir yana, Washington’un Tayvan’a müdahalesini zorlaştırmak ve engellemek için birtakım çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Raporda, Çin ordusunun çeşitli yönlerden ABD ordusuyla karşılaştırılabilir olduğu ve Çin’in gemi yapımı, karadan fırlatılan balistik füzeler ve hava savunma sistemleri konusunda da diğer ülkeleri geride bıraktığı aktarıldı. Ayrıca analistlere göre Çin’in 200 savaş başlığının tahmin edilenden fazla olduğu belirtildi.

Bu sayının 10 yıl içinde ikiye katlanması beklenirken, raporda Çin’in şu anda karadan ve denizden balistik füzelerle nükleer silahlar fırlatabileceği ayrıca havadan fırlatılabilen balistik füzeleri geliştirmeye çalıştığı iddia edildi.

"İleride Çin ABD ordusuna üstün gelebilir"

Rapor, ilerleyen yıllarda Pekin’in ABD ordusuna üstün gelebileceğini veya gücünü eşitleyebileceğine işaret ederken, bu atılımla Çin’in tehdit olarak gördüğü herhangi bir güç karşısında etkin galip olacağı vurgulandı.

Yetkililer, Çin’in bu hedefe ulaşması ve ABD’nin Çin ile ilişkilerini geliştirme konusunda başarısız olması durumunda, bu durumun ABD’nin ulusal çıkarları ve küresel güvenliği noktasında ciddi yansımaları olacağını belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.