Çin'den toplama kamplarında tutulan 1 milyon Uygur için skandal açıklama

Çin'den toplama kamplarında tutulan 1 milyon Uygur için skandal açıklama

Birleşmiş Milletlerin, 'terörizmle mücadele' gerekçesiyle zorla kamplarda tutulan 1 milyon Uygur Türkünün serbest bırakılması çağrısına Çin’den yanıt geldi.

Birleşmiş Milletlerin, 'terörizmle mücadele' gerekçesiyle zorla kamplarda tutulan 1 milyon Uygur Türkünün serbest bırakılması çağrısına Çin’den yanıt geldi: "Müslümanlara kötü muamele uygulanmıyor, radikal İslam'a karşı eğitim veriliyor."

İnsan Hakları İzleme Örgütü, yaptığı açıklamada Çin hükümetinin, Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur Türklerine 'sistematik insan hakları ihlallerinde bulunduğunu' bildirmişti.

tag.jpg

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi’ne bağlı İnsan Hakları Bürosu’ndan yapılan açıklamada, "iddia edilenin aksine söz konusu ‘eğitim merkezlerinde’ herhangi bir kötü muamele yapılmadığı" öne sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin yönetiminin Müslüman Uygur Türklerine yönelik işlediği insan hakları ihlalleri nedeniyle yaptırım hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

The New York Times'ın Beyaz Saray'a dayandırdığı haberine göre, Trump yönetimi bu doğrultuda Çinli yetkililer ve şirketler için yaptırım uygulamaya hazırlanıyor. Yaptırım tartışmalarının Beyaz Saray, Dışişleri ve Hazine Bakanlığı'nda devam ettiği kaydedildi.

Yaptırımların uygulanması durumunda ABD yönetimi Çin'i ilk kez insan hakları ihlalleri nedeniyle cezalandırmış olacak.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.