Çin'den Umman Körfezi'nde yaşanan gerilime ilişkin açıklama

Çin'den Umman Körfezi'nde yaşanan gerilime ilişkin açıklama

Çin Dışişleri Bakanlığı, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankeri saldırısının ardından taraflara itidal çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankeri saldırısından sonra bütün taraflara itidal çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang,  Umman Körfezi'nde Panama bandıralı ve Marşal Adaları bandıralı Front Altair adlı iki tankere düzenlenen saldırı sonrası değerlendirmede bulundu.

Hiç kimsenin Umman Körfezi’nde savaş görmek istemediğini söyleyen sözcü “Bu kimsenin ilgisini çekmiyor” diyerek, Çin'in artan gerginlikten derin endişe duyduğunu dile getirdi. Pekin’in tüm tarafların farklılıklarını diyalog yoluyla çözebileceği yönünde umutlu olduğunu vurgulayan sözcü, bütün ilgili tarafların sakin kalması ve gerginliğin daha da artmasının engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

ABD, Umman Körfezi'ndeki tankerlere düzenlenen saldırıdan İran’ı sorumlu tutarken, İran bu suçlamaları reddetti. Bu son gelişme Tahran ile Washington arasında yeni bir çatışma endişesine neden oldu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.