Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri vuruldu

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri vuruldu

Umman Körfezi'nde iki petrol tankerinin torpidoyla vurulduğu ifade ediliyor.

İngiliz deniz güvenliği grubu, Umman Körfezi'nde henüz belirlenemeyen bir olay yaşandığı konusunda uyardı, İran medyası ise iki petrol tankerinde patlama olduğunu iddia etti.

İran devlet televizyonu yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Umman Körfezi'nde seyir halindeki ham petrol yüklü iki büyük tankere saldırı gerçekleştirildiği iddia etti.

Patlama sonrasında iki tankerin boşaltıldığı ve mürettebatın güvende olduğu aktarıldı. Görgü tanıkları tankerlerin Marshal Adaları bayraklı Front Altair ve Panama bayraklı Kokuka Courageous olduğunu söyledi.

İki tankerin Suudi Arabistan ve BAE petrollerini taşıdığı ifade edildi.

İngiliz kurumdan "belirlenemeyen durum" açıklaması

İngiliz donanması tarafından yönetilen Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları ise, Umman Körfezi'nde ‘henüz belirlenemeyen’ dediği bir olay konusunda uyardı.

AP haber ajansında yer alan habere göre kurum, sabah saatlerinde Umman Körfezi’nde belirlenemeyen olay konusunda uyardı ve ABD-İran gerginliğinin yaşandığı bölgede ‘çok dikkatli’ olmaya çağırdı.

Bölgede tansiyon yüksek

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) açıklarında Suudi Arabistan, BAE ve Norveç'e ait dört ticari kargo gemisi, 12 Mayıs'ta sabotaja uğramıştı.

Bundan İran’ı sorumlu tutan ABD, gözdağı vermek için bölgede F-15 ve F-35 uçakları ile uçuşlar yapmıştı. Saldırıdan İran’ın sorumlu olduğuna dair bir kanıt bulunmazken, Tahran da iddiaları reddetmiş ve şeffaf bir soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.