​Umman Dışişleri Bakanı Tahran'a gitti

​Umman Dışişleri Bakanı Tahran'a gitti

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmek için Tahran’a gitti.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmek için dün Tahran’a gitti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, Umman Dışişleri Bakanı’nın Tahran ziyareti, iki ülke arasında süregelen istişareler ve bölgede yaşanan son gelişmeler ışığında diyalog ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Umman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yusuf bin Alevi’nin Tahran ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgede yaşanan son gelişmelere dair taraflar arasında devam eden istişareler kapsamında yapıldığı aktarıldı.

En son 2 Mayıs’ta başkent Tahran’a ziyaret gerçekleştiren Alevi, İran Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları ele almıştı.

İran basınında yer alan haberlerde, Umman’ın, Tahran yönetiminin el koyduğu petrol tankerine ilişkin İran ve İngiltere arasındaki anlaşmazlıkta arabulucu rolü üstlendiği kaydedildi.

Umman, geçmişte İran ve Batı arasında artan gerginliğe son vermek için birçok kez arabuluculuk görevi üstlenmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.