Umman, Filistin’de 'büyükelçilik seviyesinde' yeni diplomatik misyon açacak

Umman, Filistin’de 'büyükelçilik seviyesinde' yeni diplomatik misyon açacak

Umman Filistin’de “büyükelçilik seviyesinde” yeni bir diplomatik misyon açacağını açıkladı.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Sultanlık’ın Filistin halkını kardeşçe destekleme yaklaşımının devamı olarak, Sultanlık Filistin Devleti nezdinde büyükelçilik seviyesinde yeni bir diplomatik misyon açma kararı aldı.” denildi. Açıklamada Umman Dışişleri Bakanlığından bir heyetin büyükelçiliğin açılması işlemlerini başlatmak üzere Ramallah’a gideceği bildirildi.

Umman’ın açıklaması Körfez ülkesi Bahreyn'in başkenti Manama'da Filistin’e ekonomik destek amacıyla gerçekleşen toplantı esnasında geldi.

Ekonomik çalıştaya Suudi Arabistan yönetimi doğrudan destek veriyor ancak Filistin ile Arap dünyası genel anlamda boykot ediyor. Zirve, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner’in girişimleriyle gerçekleşiyor. Kushner burada yaptığı konuşmada Filistin ve Orta Doğu için şu ana kadarki tarihin en kapsamlı ekonomi planını hazırladıklarını belirterek 50 milyar dolar değerindeki ekonomi planının büyümeye katkı sağlayacağını, işsizliği yüzde 10 düşüreceğini ve yaklaşık 1 milyon iş imkanı yaratacağını savundu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.