Umman'ın yeni sultanı Heysem bin Tarık: Merhumun izini takip edeceğiz

Umman'ın yeni sultanı Heysem bin Tarık: Merhumun izini takip edeceğiz

Umman’ın yeni Sultanı Heysem bin Tarık, barış içinde bir arada yaşama, devletlerin egemenliğine saygı politikası, tüm ülkelerle dostane ilişkileri sürdürme ve Körfez ülkeleri ile kardeşlik bağlarını sürdürme sözü verdi.

Bugün amcasının oğlu eski sultan Kabus bin Said’in vefatının ardından halefi olarak iktidara geçen Umman’ın yeni Sultanı Heysem bin Tarık, ülkesinin selefinin izlediği “dışarıdan ‘müdahale etmeme’ politikasını” izlemeye devam edeceğini vurguladı.

Sultan Heysem, bugün Umman devlet televizyonu tarafından yayınlanan konuşmasında, petrol üreticisi olan ülkesini geliştirmek için çaba gösterme vaadinde bulundu. Ayrıca bölgede arabulucu rolü oynama ve Arap ülkeleriyle birlikte bölgeyi çatışmalardan uzaklaştırmaya çalışacağını ifade etti.

Yeni Sultan, gerçekleştirdiği ilk konuşmada, “Merhum Sultan’ın izini takip edeceğiz. Sabitelere sadık kalacağız. Ülkemizin dış politikası, ulusların ve halkların barış içinde bir arada yaşamasına, iyi komşuluk ve başkalarının dış ilişkilerine müdahale etmemek ve devletlerin egemenliğine saygı duymaya dayanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Umman’ı 50 yıl boyunca yöneten Kabus bin Said’in vefat etmesinin ardından vasiyeti okunarak yeni Sultan’ın Heysem bin Tarık olduğu ilan edilmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.