İran'dan ABD'ye ültimatom

İran'dan ABD'ye ültimatom

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi 'Nükleer anlaşma kapsamında taahhütlerimizi durdurmaya ve azaltmaya devam edeceğiz ve sonraki adımımızı daha sert ve atacağız' açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi "Nükleer anlaşmanın diğer tarafları, İran'ın bu anlaşma çerçevesindeki yasal isteklerinin temini için pratik bir adım atmamaları durumunda, taahhütlerimizi durdurmaya ve azaltmaya devam edeceğiz ve birkaç gün içinde onların bir eylemini görmediğimiz takdirde, ikinci adımımızı daha sert ve kararlı atacağız" dedi.

Düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Baskı ve blöflere rağmen, diplomasi devam ediyor ve İran ve bazı ülkelerin bölgede gerilimin düşürülmesine yönelik diplomatik çabaları sürüyor" dedi.

İran'ın bölgede gerilimin artmasından yana olmadığını ve gerilimin düşmesine sıcak baktığını kaydeden sözcü "Bölgedeki sorunların kaynağında, bazı ülkelerin vaatlerini yerine getirmemeleri ve ekonomik terör yatıyor" diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın Tahran ziyaretine de işaret eden sözcü "İngiltere'nin İran'ın Umman Denizi'nde yaşanan petrol tankerlerine ilişkin saldırıdaki rolü olduğuna ilişkin açıklamasını yapıcı bulmuyoruz" diye ekledi.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.