İran'dan ABD yaptırımlarına sert tepki: Diplomasi yolu kalıcı olarak kapandı

İran'dan ABD yaptırımlarına sert tepki: Diplomasi yolu kalıcı olarak kapandı

ABD'nin, İran'ın dini lideri Hamaney'i de kapsayan yeni yaptırımları devreye sokmasına sert yanıt veren Tahran, diplomasi yolunun ‘kalıcı’ olarak kapandığını söyledi.

İran, liderlerine yönelik yeni ABD yaptırımlarının Washington ile diplomasi kanalının ‘kalıcı biçimde kapanışı’ anlamına geldiğini duyurdu.

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran’ın dini lideri ve komutanlarına yönelik nafile yaptırımları uygulamaya koymak, Trump’ın çaresiz hükümetiyle olan diplomasi kanalının kalıcı bir şkeilde kapanması demektir” ifadelerini kullandı.

Musevi, “Trump'ın yönetimi küresel barışı ve güvenliği sağlamak için kurulan bütün uluslararası mekanizmaları yok ediyor" diye ekledi.

Bolton ise, “İran’ın tek yapması gereken o açık kapıdan içeri girmek ve nükleer programı hakkında ABD ile müzakere etmek” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.