İngiltere'den ABD'ye destek: 'Sorumlu İran'

İngiltere'den ABD'ye destek: 'Sorumlu İran'

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine yönelik saldırının sorumlusunun ‘neredeyse kesin’ olarak İran olduğunu öne sürdü.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, yaptığı açıklamada, Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine yönelik saldırının sorumlusunun ‘neredeyse kesin’ olarak İran olduğunu söyledi.

Hunt, “Değerlendirmemiz, kesine yakın bir şekilde saldırıların sorumluluğunun İran’a ait olduğu sonucuna varmamızı sağlıyor. Son saldırılar, İran’ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı politikalarının bir devamıdır” dedi.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı, saldırılar konusunda İran’ı suçlayarak, Ortadoğu’daki petrol tankerlerine saldırıların ardından uluslararası bir uzlaşma sağlamaya odaklandıklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun üzerinde durdukları şeyin sorun hakkında uluslararası bir uzlaşma sağlamak olduğunu belirtti.

Shanahan, Pentagon’un bu konuda çabaları, ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) ait bir devriye botunun, Umman Körfezi'nde saldırıya uğrayan tanker gemilerinden birinden patlamamış mayınları topladığını görüntülerini yayınlaması gibi istihbarat bilgilerini paylaşmayı da içerdiğini belirtti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.