İngiltere temsilcisinden İran'a 'gerginliği azaltma' ziyareti

İngiltere temsilcisinden İran'a 'gerginliği azaltma' ziyareti

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrew Morrison, başkent Tahran'da İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi ile görüştü.

Fars Körfezi bölgesinde gerilimin tavan yaptığı bu dönemde, İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrew Morrison, İranlı yetkililerle görüşmek üzere geldiği Tahran'da İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Harrazi ile bir araya geldi.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın haberine göre; İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire'in de bulunduğu bu görüşmede taraflar, bölgesel konuları ve Ortadoğu'daki son gerilimler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

LBC Radyosu ile onuşan İngiltere'nin eski Tahran Büyükelçisi Richard Dolton da İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Morrison'un İran'a ziyaretinin önemli başlıklarından birinin İran-AB ticaretine özel INSTEX mali mekanizması uygulanması olduğunu bildirdi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.