İngiltere’den ABD ve İran'a 'savaş' uyarısı

İngiltere’den ABD ve İran'a 'savaş' uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ABD ile İran arasındaki gerginliğe değinerek bölgede yaşanacak bir savaştan endişe duyduklarını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ülkesinin ne ABD, ne de İran’ın savaş istediğine inanmadığını söyleyerek, olası bir savaşın patlak vermesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

Hunt, “Çok endişeliyiz. Herhangi bir tarafın savaş istediğine inanmıyoruz. Ancak savaşın kazara çıkmasından derinden endişe duyuyoruz. Durumu sakinleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

İngiltere’nin Körfez’deki riskli durum hakkında, ABD ile yakın temas halinde olduğunu belirten Hunt, durumu sakinleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

ABD’nin Mayıs 2018’de İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesi ve ardından İran'a yönelik ağır yaptırımlar getirmesi sonucu, Tahran ve Washington arasındaki gerginlik arttı. İran’ın geçtiğimiz Perşembe günü ABD’ye ait insansız hava aracı (İHA) düşürmesinin ardından iki ülke arasındaki gerilim iyice yükseldi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.