ABD: İran tankerlerden önce İHA'mıza saldırdı

ABD: İran tankerlerden önce İHA'mıza saldırdı

ABD’li bir yetkili, Umman Körfezi’ndeki petrol tankerine saldırı düzenlenmeden birkaç saat önce, İran güçlerinin ABD insansız hava aracına füze fırlattığını öne sürdü.

ABD’li bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, perşembe günü Umman Körfezi’ndeki petrol tankerine saldırı düzenlenmeden birkaç saat önce, İran güçlerinin iki petrol tankerine yaklaştığı tespit eden ABD insansız hava aracına (İHA) füze fırlattığını öne sürdü. Yetkili CNN’e yaptığı açıklamada, İHA’nın vurulamadığı ve füzenin denize düştüğü bilgisini verdi.

Yetkili, füze fırlatılmadan önce MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracının tankerlere yanaşan İran botlarını tespit ettiğini belirterek İHA’nın botlardan fiili bir saldırı yapıldığını görüntüleyip görüntülemediğine dair bir açıklamada bulunmadı.

Yetkili ayrıca saldırıdan günler önce Kızıl Deniz’de Reaper tipi ABD insansız hava aracının Husiler tarafından fırlatıldığı tahmin edilen füze tarafından düşürüldüğünü aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yaptığı açıklamada ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yayınlanan bir videoya işaret ederek Umman Körfezi'ndeki petrol tankerlerine düzenlenen saldırının arkasında İran’ın olduğuna dair işaretler bulunduğunu söyledi.

Trump, Fox News’e verdiği demeçte “Bunu İran yaptı. Patlamamış mayınları ve gemiyi incelediğimizde bunun arkasında İran’ın olduğunu görüyoruz. Hürmüz Boğazı kapatılmayacak. Kapansa bile bu uzun sürmeyecek.” ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.