Çinli firma maske takan kişilerin yüzünü tanıyan teknoloji geliştirdi

Çinli firma maske takan kişilerin yüzünü tanıyan teknoloji geliştirdi

Çinli bir firma, maske takan kişileri tanımlayabilen ilk yüz tanıma teknolojisini geliştirdiğini öne sürdü.

Yüz tanıma da dahil olmak üzere Çin, dünyanın en gelişmiş elektronik gözetim sistemlerini kullanan ülkelerin başında geliyor.

Ancak, Hubei eyaletinde ortaya çıkan koronavirüs, neredeyse herkesin virüsten korunma amacıyla maske takmasıyla sonuçlandı. Bu da vatandaşlarının her hareketini izleyen, gözetleyen Pekin yönetimi için bir sorun ortaya çıkardı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, koronavirüs gibi nedenlerden ötürü maske takan kişileri tanımlayabilen teknoloji, Hanwang Technology Ltd isimli şirket tarafından geliştirildi.

Hanwang Başkan Yardımcısı Huang Lei, Reuters'e verdiği mülakatta, "Sistem ısı sensörüne bağlandığında kişinin kimliğini belirlerken vücut sıcaklığını ölçebilir ve daha sonra sonucu işleyebilir. Örneğin 38 derecenin üzerinde bir ısı tespit ederse." diye konuştu.

Pekin merkezli firmada çalışan 20 kişilik ekip, son 10 yılda geliştirilen çekirdek teknolojiyi kullandı. Yaklaşık 6 milyon maskesiz yüzün örnek veritabanı ve çok daha küçük maskeli yüz veritabanı kullanıldı

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.