Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkede de Sisi'ler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkede de Sisi'ler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gıyabi cenaze namazına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için İstanbul Fatih Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı.

Namaz sonrası cami avlusunda konuşma yapan Erdoğan, Mursi'nin ölümünün normal olduğuna inanmadığını söyledi.

"Şu anda normal bir ölüm olduğuna inancım yok. Duruşma esnasında Muhammed Mursi Rabbimize yürüdü. Tabii bu normal bir yürüyüş müdür, yoksa burada daha başka durumlar var mıdır, yok mudur, bu düşündürücüdür."

Erdoğan konuşmasına "Biz Müslümanlar olarak dik duracağız asla inandıklarımızdan taviz vermeyeceğiz. Unutmayın bu ülkede de Sisi'ler var, benzerleri var, onun için çok dikkatli olmaya mecburuz, onların karşısında şahsıma karşı da 'senin de akıbetin Mursi gibi olacak' diyenler vardı. Bunlar bir şeyi hala anlayamadılar, şehadeti, anlamış olsalar bunları konuşmazlardı" diye devam etti.

2013'te düzenlenen darbeyle devrilen Mursi, Mısır'da 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler hareketine üye olmakla suçlanmış ve tutuklanmıştı.

Ülkede 2014'ten bu yana eski general Abdülfettah el Sisi Cumhurbaşkanlığı yapıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.