Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin valisine it diyen bu milletin evladı olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin valisine it diyen bu milletin evladı olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Fikr-i Asım - Fikir ve Düşünce Derneği'nin düzenlediği "İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması"nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Fikr-i Asım - Fikir ve Düşünce Derneği'nin düzenlediği "İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması"nda, yeniden CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu valisine hakaret ettiği iddiasıyla ilgili konuştu.

Erdoğan "Bu milletin valisine it diyen bir insandan siyasetçi olmaz. Valimiz feraset sahibi, bana şunu söyledi, 'başkanım bu seçim arefesinde davayı açarsam doğru olur mu diye düşünüyorum' dedi, ben de sabırlı ol seçimden sonra açarsın dedim. Milletin valisine it diyen bu milletin evladı olamaz zaten. Devletin valisi, cumhurbaşkanının o ildeki temsilcisi demektir" diye konuştu.

Erdoğan, İmamoğlu ile tartışma programının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın canlı yayın öncesi bir araya gelmesiyle ilgili olarak da "2-3 önceden o moderatör denilen zat çekiyor bu kişiyi, bütün soruları bilgileri veriyor, öyle çıkıyor yayına. Ve o da inkar ediyor" iddiasında bulundu.

Erdoğan konuşmasına "Türk siyasetine nefrete söylemi bulaştırmanın kimseye faydası yoktur." diye devam etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.