Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından Al-Salam Sarayı’nda resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından Al-Salam Sarayı’nda resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İki ülkenin milli marşlarının çalışmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman salona geçerek heyetlerle sohbet etti, ardından ikili görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan Kralı Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği de verdi.

Erdoğan, Muhammed bin Selman ile görüştü

Erdoğan ayrıca Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de bir araya geldi.

Erdoğan ile Selman son olarak Cemal Kaşıkçı cinayeti öncesi 2018'de bir araya gelmişti.

"Bu ziyaret yeni dönemin kapılarını aralayacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Hâdimü’l Haremeyn’in daveti üzerine Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarihî, kültürel, beşerî bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz.

Suudi Arabistan’la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz. Yenilenebilir ve temiz enerji teknolojileri başlıklarında ciddi potansiyelimizin olduğunu görüyoruz.

Körfez Bölgesi’ndeki kardeşlerimizin istikrarına ve güvenliğine kendi istikrar ve güvenliğimiz kadar önem verdiğimizi her vesileyle ifade ediyoruz. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzun ve bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı iş birliğine verdiğimiz önemin altını çiziyoruz.

İlişkilerimizi her alanda geçmiştekinin de ötesine taşıyacağımıza inanıyorum. Rabbimizin rahmet, mağfiret ve şefkatinin gönülleri kuşattığı mübarek Ramazan ayındaki bu seyahatimiz, dost ve kardeş Suudi Arabistan’la yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum