Davutoğlu: IŞİD tutuklarının sorumluluğu kabul edilmemeli

Davutoğlu: IŞİD tutuklarının sorumluluğu kabul edilmemeli

Ahmet Davutoğlu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye'nin IŞİD tutuklularının sorumluluğunu almaması gerektiğini söyledi.

“Türkiye’nin geleceği için liderler ziyaretleri” kapsamında siyasi liderleri ziyaret etmeye başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün yeni parti kurma hazırlığı yapan eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nu ile birlikteydi.

Davutoğlu’nun Ankara Beysukent’teki ofisinde yapılan görüşmede Saadet Partisi kurmayları ile Davutoğlu’nun yakın çalışma ekibi de yer aldı.

Basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrası iki lider kameraların karşısına geçti.

Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Davutoğlu, “Fırat’ın doğusuna yönelik harekatın başarılı bir şekilde tamamlanması ve oradaki kardeşlerimize barış getirmesi temennisinde bulunuyorum. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun” dedi.

"Suriye'deki kardeşlerimizin kalpleri kazanılmalı"

Türkiye-Suriye sınırının, kasabaların dahi kendi içinde bölündüğü bir anlaşmaya dayalı olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Akçakale ile Tel Abyad Türkçe ve Arapça aynı isimdir. Rasulayn ve Ceylanpınar aynı şehirdir. Harekat yapılırken, güvenlikle ilgili tüm tedbirleri almanın yanında oradaki kardeşlerimiz ki onlar da PKK terör örgütünün baskısı altında inlemişlerdir, onların kalplerini kazanılmasında ayrı bir özen göstermek gerekiyor. Irak’tan Suriye’ye lojistik koridor kullanımına karşı Irak merkezi yönetimi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüşerek YPG’nin Suriye içinde izole edilmesi gerektiğini savunan Davutoğlu, harekatın meşruiyetini tartışmaya açanlara karşı kamu diplomasisinin oluşturulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Saat başı tavır değiştiren bir ABD Başkanı ile karşı karşıyayız"

"Saat başı tavır değiştiren bir ABD başkanıyla karşı karşıyayız" diyen Davutoğlu, "Bunun getireceği sıkıntılar, hele hele Suriye’de yakalanan DAEŞ unsurlarının sorumluluğunun Türkiye'ye ait olacağı iddiasının reddedilmesi gerekiyor. Türkiye ne DAEŞ tehdidinin çıkmasından sorumludur ne de bugün orada yaşayan dünyanın en tehlikeli terör örgütünün uzantılarıyla ilgili sorumluluk sahibi olmalıdır. Türkiye kendi güvenlik çıkarlarını gözetir. Güvenliğini tehdit edenlerle mücadele eder. Ama terör unsurlarının sorumluluğu Türkiye üzerine verilemez" dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.