Deprem sonrası İstanbul'da son durum: 34 yaralı 473 hasarlı bina

Deprem sonrası İstanbul'da son durum: 34 yaralı 473 hasarlı bina

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İstanbul'da meydana gelen depremin bilançosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İstanbul'da meydana gelen depremin bilançosunu açıkladı.

Oktay,Türkiye Afet Planlama Planı Toplantısı öncesinde kameraların karşısına geçerek Afet ve Acil Durum Merkezi'nden (AFAD) açıklamalarda bulundu.

Dün yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından toplam 188 adet artçı meydana geldiğini açıklayan Oktay, şimdiye kadar 473 hasarlı bina ihbarı aldıklarını, bunların hafif çatlaklardan oluştuğunu ve gerekli incelemeleri yaparak tedbirlerin alındığını belirtti.

Oktay, deprem sebebiyle yaralanan 34 kişiden, 10'unun tedavisine devam edilmekte. 24 kişinin de taburcu edildi açıkladı.

Ayrıca ihbarı yapılan 55 okulun kontrol altına aldığının altını çizen Oktay, "14 okul daha detaylı şekilde incelenecek. Bugün sadece bu okullar için tatil ilan edildi" dedi.

İlk depremden şu ana kadar en büyüğü 4,1 olan 188 artçı deprem daha yaşadığımız süreçte yine tüm ilgili birimlerimizle teyakkuz halinde gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz." diyen Oktay, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede bugün tüm arkadaşlarımızla dün ifade ettiğimiz herhangi bir afet anında veya acil durum anında 28 tane çalışma grubumuzun olduğunu ifade etmiştik. Bu çalışma gruplarımızın sadece 5,8'lik değil, onu dün çalıştık, bugün her türlü senaryoya karşı, sadece İstanbul için de değil tüm Türkiye için tamamını gözden geçirme fırsatı bulacağız.

Toplantı Oktay'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

İmamoğlu: Acil toplanma alanlarıyla ilgili şehrimiz sıkıntıdadır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremi gündemiyle ilgili "Acil toplanma alanlarıyla ilgili şehrimiz sıkıntıdadır, nokta" ifadelerini kullandı.

Bu sabah katıldığı bir televizyon programında İstanbul depremi gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul'da toplanma alanı 99 yılında 470 adet çok büyük çaplı toplanma alanı tanımlanmış, şimdi elimizde 77'si kalmış. Bugün sayılar şöyle; İstanbul genelinde 2864 park ve buna benzer alanların toplanma alanı şeklinde AFAD'a bildirildiği söyleniyor. Bu alanlar toplanma alanı şeklinde gerekli fiziksel şartlara sahip değil” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.