İstanbul'da 5.7 şiddetinde deprem

İstanbul'da 5.7 şiddetinde deprem

İstanbul'da 14:00 sularında hissedilen 5.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

İstanbul'da kent genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji Merkezi, sarsıntının 5.9 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

AFAD da merkez üssünün Marmara Denizi olduğunu belirttiği depremin şiddetinin 5,8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Silivri açıkları olarak tespit edilen depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde meydana geldiği duyuruldu.

Depremin hissedildiği yerlerde okullar tedbir amaçlı olarak boşaltıldı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sarsıntının Marmara'da beklenen büyük deprem fay hattında olduğunu ve bir iki hafta 4 ve üzeri şiddette artçı şoklar olabileceğini duyurdu. Kınık hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşların evlerini terk etmesini istedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise Twitter'da yaptığı paylaşımda, depremin Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 13:59 sıralarında meydana geldiğini belirtti. Depremin derinliği 12,6 kilometre olarak ölçüldü. 

Sosyal medyada deprem anıyla ilgili görüntüler paylaşıldı.

İstanbul genelinde hissedilen deprem sonrasında 4 büyüklüğüde bir sarsıntı daha meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi Marmara Denizi Silivri açıklarında sabah saatlerinde de 3.1, 3.7 ve 3.6 şiddetinde, Akdeniz'de de 3.2 ve 3.3 şiddetinde depremler olduğunu duyurmuştu.

16 artçı deprem

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, İstanbul'da 5.7 şiddetindeki depremin ardından 16 artçı sarsıntının meydana geldiğini bildirdi.

Kandilli: Temkinli olmak gerekli

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fatih Doğru, “4,7’lik depremden beri alışılagelmiş ana şok - artçı şok ilişkisine bağlı bir düşüş yaşanmadı. Orta düzeyde devam eden depremler sonrasında böyle bir şey yaşadık. İkinci nokta, son 20 yıldır bölgede buna benzer bir deprem aktivitesi yaşanmamıştı. Bu açıdan temkinli olmamız gerekiyor” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.