Kandilli Rasathanesi Müdürü: Bir sona doğru yaklaşıyoruz

Kandilli Rasathanesi Müdürü: Bir sona doğru yaklaşıyoruz

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul’daki depremle ilgili basın açıklaması yaptı.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul’daki depremle ilgili basın açıklaması yaptı.

"200'ün üzerinde deprem kaydettik dünden bu yana. Son dört depreme dikkatinizi çekmek istiyorum. 5.7 ve artçıların olduğu yer ana fayın kuzeyinde olan depremler. Bundan sonra olan bazı depremlere baktığımızda artçı şokların güneye doğru ilerlediğini görüyoruz."

"Deprem aktivitelerin nereye doğru kaydığını ve ne ifade ettiğini çok yakından takip ediyoruz. Öncelikle Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz, bu gerçeği kabul ederken psikolojimizi de bozmamamız gerekiyor. Bilemediğimiz tek şey depremin zamanı. Özellikle Marmara için de bir çok bilim insanının dediği, 1999 depreminin ardından bir sonraki depremin Marmara'da gerçekleşeceği."

"Depremin kaç büyüklüğünde olacağı ve ne zaman olacağı veya olmayacağı konusu halk önünde tartışılmamalı. Enerji birikiyor ve çıkacak. Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil. Şu saatte olacak şu gün olacak gibi konuları vatandaşlarımız gündeminden çıkarıp deprem bilincinde yaşaması gerekiyor. Git gide o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim ama zaman vermemiz mümkün değil."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.