Derin ekonomik krizdeki Pakistan IMF'in kapısından ayrılmıyor

Derin ekonomik krizdeki Pakistan IMF'in kapısından ayrılmıyor

Derin ekonomik krizdeki Pakistan askıya alınan mali yardım programının yeniden başlaması için bütçe detaylarını IMF ile paylaşacak.

Pakistan Gelir ve Maliye Bakanı İshak Dar, henüz ilerleme sağlanamayan Uluslararası Para Fonu (IMF) programının tamamlanması için hükümetin yeni bütçe detaylarını IMF ile paylaşacağını açıkladı.

Yerel bir televizyon kanalına konuşan Maliye Bakanı, "Yine bazı şeyler istediler, bunu da vermeye hazırız, bize bütçe detaylarını verin diyorlar, onlara vereceğiz" dedi.

İslamabad, 9. gözden geçirmeyi tamamlamak üzere bir dizi mali politika tedbirini müzakere etmek üzere geçen şubatta IMF heyetini ağırlamıştı.

IMF'nin Pakistan'a sağladığı 6,5 milyar dolarlık programın bir parçası olan 1,1 milyar dolarlık fon kasımda askıya alınmıştı.

Pakistan Merkez Bankası'nın Çinli iki bankadan şubat ve mart 2023'te gelen kredi destekleri sonrası 4,3 milyar dolar döviz rezervi bulunduğu belirtiliyor.

Bu rezervler ancak bir aylık kontrollü ithalatı karşılamaya yetiyor. Yavaşlayan Pakistan ekonomisinin 2022-2023 yılları için GSYİH büyümesi yüzde 0,29 olarak tahmin ediliyor.

Pakistan’ın mayıs ve haziranda vadesi gelen 3,7 milyar dolarlık dış borcu ödemesi gerekiyor.

Fakat yüzde 36,5 ile ülke tarihinin en yüksek seviyesini gören enflasyon uygulanan katı mali politikalar nedeniyle hızlı yükselişini sürdürüyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.