Dev şirketlerden Trump'a ticaret savaşını bitirme çağrısı: 'Zararlı Çin değil ABD'

Dev şirketlerden Trump'a ticaret savaşını bitirme çağrısı: 'Zararlı Çin değil ABD'

Aralarında WalMart ve Target gibi perakende devlerinin de yer aldığı 600 ABD'li şirket Başkan Donald Trump'a ticaret savaşını bitirme çağrısında bulundu.

ABD'de aralarında WalMart ve Target gibi perakende devlerinin de yer aldığı 600 şirket Başkan Donald Trump'ı ABD ile Çin arasındaki ticari anlaşmazlığı çözmeye çağırdılar.

Foreks'in haberine göre, 600 şirketin imzası ile Başkan Trump'a gönderilen mektupta, Çin ile yapılan ticaret savaşlarının ABD'li işletmeler ve tüketicilere zarar verdiği belirtildi. Mektup, tarifelerin kaldırılması yönünde tarım, imalat. perakende ve teknoloji sektörlerinden 150 ticari grubun desteklediği bir kampanyanın parçası.

'Zararlı çıkan Çin değil ABD oldu'

Mektupta, "Tarifelere ilişkin göze göz, dişe diş mücadelenin tırmanmasından endişe duymaya devam ediyoruz. Uygulamaya konan tarifeler Çin'in adil olmayan ticari uygulamalarını değiştirmede etkin bir araç olamadılar. Tarifeler, Çinli şirketler tarafından değil, ABD şirketleri tarafından doğrudan ödenen vergiler haline geldi" ifadeleri yer aldı.

Beyaz Saray'ın Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanı Larry Kudlow ise dünyanın iki büyük ekonomisi arasında yaşanacak bir ticaret savaşının ABD'den çok Çin üzerinde bir ekonomik yük yaratacağı savundu. Kudlow, "Genel olarak ekonomik yük bizden çok Çin'e zarar verecek" diye konuştu.

Kudlow ayrıca, Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Jinping arasında G20 zirvesi sırasında ikili bir görüşme yapılması konusunda henüz "resmi" bir netleşme olmadığını da vurguladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.