Devrim Muhafızları Komutanı'ndan 'Ukrayna uçağı' açıklaması: "Keşke ben ölseydim"

Devrim Muhafızları Komutanı'ndan 'Ukrayna uçağı' açıklaması: "Keşke ben ölseydim"

İran Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade düşürdükleri Ukrayna yolcu uçağına ilişkin 'Keşke ben ölseydim' açıklamasında bulundu.

İran Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade İran'ın yanlışlıkla düşürdüğünü açıkladığı Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili 'uçağın cruise füzesi sanıldığı için vurulduğunu' söyledi. Hacızade'nin belirttiğine göre uçak kısa menzilli bir füze tarafından vuruldu.

"Keşke ben ölseydim"

İran Devrim Muhafızları Komutanı açıklamasında şunları söyledi:

"Hava savunma operatörü uçağı cruise füzesi sandığı için vurdu. Operatörle konuşma kayıtları yayınlanacak, tüm sorumluluğu alıyoruz. Olaydan büyük üzüntü duyuyorum. Haberi alınca ölmüş olmayı diledim. Keşke ben ölseydim."

İran Genelkurmay Başkanlığı, çarşamba günü düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının 'hassas askeri bir noktanın' üzerinden geçerken 'insani hata' sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.