Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveç ile yapılacak NATO toplantısının tarihini açıkladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveç ile yapılacak NATO toplantısının tarihini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya ile daimi mekanizmanın üçüncü toplantısının 9 Mart'ta düzenleneceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusuna değinerek, "İsveç-Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda taahhütleri var. Bizim bu adımları görmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil. 3’lü muhtıranın unsurlarının uygulanıp uygulanmadığı gözden geçirilecek." diye konuştu.

"İki toplantının yapıldığını, üçüncü toplantının Kur'an yakma eyleminden sonra da ertelediğini belirten Çavuşoğlu, "3’üncü toplantının Brüksel’de olmasında fayda var. 9 Mart’ta düzenlenecek, İsveç’in yükümlülüklerini yerine getirmediğini açıkça görsünler." dedi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto ise ortak basın toplantısında "Türk halkını dost ve kardeş olarak gördüğümüz için deprem sonrası derhal yardıma koştuk. Beraberimizde 10 tonluk yardım malzemesi getirdik. Askeri takviye uçağını tamamen doldurarak yardım malzemelerini ulaştırdık. Bunlar ilaçlardan ve diğer malzemelerden oluşuyor." açıklamasını yaptı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.