Çavuşoğlu: Mısır ile normalleşme her iki tarafın yararına

Çavuşoğlu: Mısır ile normalleşme her iki tarafın yararına

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2013'ten bu yana ilk kez Türkiye'yi ziyaret eden Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri'yi Adana Havalimanı'nda karşıladı. Şukri ve Çavuşoğlu'nun, basına kapalı görüşmenin ardından, Mısır'a ait yardım gemisi için Mersin Uluslararası Limanı'nda düzenlenecek törene katılması bekleniyor. 

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlarımız bir araya gelince bundan sonra ilişkilerimizi her alanda geliştirme konusunda mutabık kaldılar. Aslında ikili ticaret hacmi, ekonomik iş birliğimiz siyasetin iyi olmadığı günlerde de devam etti. Farklı alanlarda iş birliğimizi geliştirmemiz için çalışmamız lazım. Bugünkü görüşmemizde önümüzdeki süreçte bu görüşmelerde hangi konuları ele alacağız bunları görüştük. Sürekli fotoğraf çektirmek için bir araya gelmek yetmez. Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'de ya da Mısır'da görüşebilir. Bu doğrultuda da bundan sonra bir araya gelmeye devam edeceğiz."

"Mısır, her zaman Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olacaktır"

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ise açıklamasında şunları söyledi:

"Mısır hükümeti ve halkı olarak, Türkiye'nin en kısa zamanda depremin sonuçlarıyla ilgili bunların üstesinden geleceğine gönülden inanıyoruz. Mısır her zaman Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olacaktır. İlişkilerimizin de bundan sonra en iyi düzeye geleceğine inanıyorum."

Kaynak: Duvar

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.