Dışişleri Bakanı Fidan göreve geldikten sonra ilk kez Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan göreve geldikten sonra ilk kez Rusya'ya gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yarın Moskova'da görüşeceği açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fidan'ın 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Moskova'ya çalışma ziyareti gerçekleştirerek Rus mevkidaşı Lavrov'la görüşeceğini belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Türkiye Dışişleri Bakanı, 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Rusya Dışişleri Bakanı ile müzakerelerde bulunmak üzere Moskova'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları, en üst ve üst düzeydeki ikili temasların takvimi üzerinde çalışacak" dedi.

Zaharova, bakanların Ukrayna, Suriye, Libya ve Kafkasya'daki durumu istişare edeceğini, enerji alanındaki stratejik projelerin uygulanması bağlamında da olmak üzere Rus-Türk işbirliğinin durumunu analiz edeceğini bildirdi. Bu, Dışişleri Bakanı Fidan'ın bu göreve geldikten sonra Rusya'ya gerçekleştireceği ilk ziyaret olacak.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan da ziyarete dair açıklama geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin, bölgesel ve küresel gelişmelerin masaya yatırılacağı duyuruldu:

"Sayın Bakanımız, 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya Federasyonu’na bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Ziyaret kapsamında ikili ilişkilerimizin gündemindeki konular başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmelere dair istişarelerde bulunulması öngörülmektedir."

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.