"Doğu Akdeniz'deki tuzakları yerle bir ettik"

"Doğu Akdeniz'deki tuzakları yerle bir ettik"

Hidroelektrik santrallerinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Ülkemize karşı Doğu Akdeniz'de kurulmaya çalışılan tuzakları yerle bir ettik' ifadelerini kullandı.

Tokat'ta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından işletmeye alınan “Hidroelektrik Üretim Tesislerinin Toplu Açılış Töreni”ne video konferansla katılan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- 31 bin megavattan 91 bin megavata 18 yılda kurulu gücümüzü hamdolsun yükselttik.

- Tüm kuruluşlardan gündemlerindeki yatırım ve üretim programlarını hızlandırmalarını istedik. Çağrımız karşılıksız kalmadı.

- Özel sektörümüz sadece OSB'lerde son 6 ayda 10 milyar liralık yatırımla 583 yeni fabrikayı tamamlayarak üretime geçirdi. 129 bin istihdamı öngören yatırımların önü açıldı.

- Akkuyu'nun ilk reaktörünü inşallah 2023 yılında devreye alıyoruz.

- Avrupa Birliği’nin şeffaflık sorunu olan ülkeleri Türkiye’nin önüne koyarak uyguladığı çifte standardın altındaki niyet ortadadır. Mücadele ile mesafe kattetmek krizlere karşı bizi daha güçlü hale getiriyor. Kimlerin ihtiyacı olduğunu önce mülteci krizinde sonra da koronavirüs salgın döneminde gördük.

- Ülkemize karşı Doğu Akdeniz'de kurulmaya çalışılan tuzakları yerle bir ettik.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.