Doğu Türkistan'da Uygurların köle olarak çalıştırıldığı programlar Çinli şirketlere devredildi

Doğu Türkistan'da Uygurların köle olarak çalıştırıldığı programlar Çinli şirketlere devredildi

Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'daki iş gücü standartlarını gözden geçirmesinin gerekliliğine ilişkin tanımlamaları reddettiğini söyledi.

Çin'in Uygurlara yönelik politikasına atıf yapılan bir rapor sonrası Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'daki iş gücü standartlarını gözden geçirmesinin gerekliliğine ilişkin tanımları reddettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) sunulan bir raporda, Çin'in Uygur Müslümanları üzerinde baskıcı mekanizmalar kurduğunu ve bunun ayrımcı bir ortamın önünü açtığı belirtildi.

Bloomberg News'te yer alan bir habere göre, raporda ayrıca Pekin yönetimi yetkililerin, Uygurları 'radikallikten arındırma' programlarının sorumluluğunun Çinli işverenlere devrettiği bilgisine yer verildi.

Bu bağlamda raporda, Pekin'deb bir BM danışma komisyonunu kabul etmesi ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping hükümetinin Eylül ayına kadar komiteye bir rapor sunması istendi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Pekin'de düzenlediği bir basın toplantısında, komitenin 'asılsız' suçlamalarına karşı olduklarını anımsattı.

Sözcü, tüm işçilerin hak ve çıkarlarının korunması hususunda gereken önemin verildiğini vurguladı.

Çin, Doğu Türkistan'da etnik azınlıklara yönelik devlet destekli zorla çalıştırma programları yürütmekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.