Dolar son yedi ayın en yüksek seviyesinde

Dolar son yedi ayın en yüksek seviyesinde

Haftaya 5.81 seviyesinden başlayan dolar/TL yeni güne de 5.9236 liradan başladı. Sabah saatlerinde 5.93 liranın üzerine tırmandı.

Yılın son günlerine girmeye hazırlanırken dolardaki yükseliş sürüyor. Haftaya 5.81 seviyesinden başlayan dolar/TL ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişelerin katkısıyla hafta boyunca yükselişini sürdürdü.

ABD Başkanı Donald Trump için Temsilciler Meclisi'nden 'azil' kararı çıkması ise kur üzerinde pek etkili olmadı. Piyasalar şu an için ABD Senatosunun söz konusu kararı onaylamayacağına inanıyor. Dün gece saatlerinde 5.9278 lirayı gören dolar yeni güne de 5.9236 liradan girdi. Sabah saatlerinde 5.93 liranın üzerine tırmandı.

Son 7 ayın en yüksek seviyesi

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5.93 TL seviyesine kadar yükselerek son 7 ayın en yüksek seviyesine kadar çıktı. 

Euro ve gram altın da yükseldi

Dolar kuru ile paralel olarak Euro kurunda da yükseliş devam ediyor. Piyasalardan alınan bilgilere göre Euro 6,58 TL seviyesinde.

Gram altın da yükseliş eğiliminde. Geçtiğimiz haftadan bu yana 5 TL değer kazanan gram altın , bugüne 280.30 TL ile başladı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.