Dünya ekonomisi son yılların en kötü daralmasını yaşıyor

Dünya ekonomisi son yılların en kötü daralmasını yaşıyor

Uluslararası Para Fonu koronavirüs salgınının küresel ekonomide son yılların en kötü daralmasına neden olmasının beklendiğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) koronavirüs salgınının etkileriyle ilgili yayınladığı raporunda, salgının küresel ekonomide son yılların en kötü daralmasına neden olmasının beklendiğini belirtti. Koronavirüs salgınından kaynaklanan ekonomi kapanışları nedeniyle bu yıl yüzde 3 oranında daralma olacağı tahmin ediliyor.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) dün yapılan açıklamada, önümüzdeki 12 aydan önce Covid-19 için bir aşı üretilmesinin beklenmediği bildirildi. Bununla birlikte WHO, İtalya ve İspanya gibi Avrupa'nın bazı bölgelerinde yeni vaka sayısının azaldığını, buna karşın İngiltere ve Türkiye'de vakaların artmaya devam ettiğini belirtti.

İspanya ve İtalya'da Covid-19’la mücadelenin ‘ikinci aşamasının’ başlatılmasıyla, Avrupa ülkeleri de kademeli olarak normal hayata dönme planlarını duyurmak için çeşitli hazırlıklar yaptılar. Fakat bu normale dönüşün, bugün için eski ve bilindik anlamda normal olmayacağı vurgulandı.

Diğer yandan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, AB ülkelerinde aşamalı olarak normale dönüş için ortak bir plan hazırlıyor. Planda, Komisyon uzmanları tarafından ekonomi çarkının yeniden dönmeye başlaması için AB ülkelerine tavsiyelerde bulunmak üzere yapılan öneriler ve salgındaki gelişmeler hakkında daha net bir vizyon sunulması için teklifler yer alıyor.

ABD’de Başkan Donald Trump, ‘ülkenin ekonomisini tekrar açacak mutlak güce’ sahip olduğunu ve salgını yavaşlatma stratejisinin başarıya ulaştığını vurguladı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.