Dünya koronavirüs nedeniyle Çin'e tazminat davaları açıyor

Dünya koronavirüs nedeniyle Çin'e tazminat davaları açıyor

Hindistan, Çin'i Birleşmiş Milletlere şikayet ederek, 20 trilyon dolar tazminat talep etti.

Dünya, Çin’de ortaya çıkarak dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Mücadele eden bazı ülkeler, salgının küresel çapta yayılmasında esas sorumluluğun Çin’de olduğu görüşünde. Son olarak, Hindistan, Pekin yönetimini Birleşmiş Milletlere şikayet ederek, 20 trilyon dolar tazminat talep ettiğini bildirdi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Hindistan Barolar Birliği ve Hindistan Uluslararası Hukuk Komisyonu, BM İnsan Hakları Komisyonuna şikayette bulundu. Hindistanlı avukatlar, Çinli yetkililerin salgın ile ilgili gerçek durumu gizlemek suretiyle küresel bir felakete neden olduğunu iddia ederek, ortak şikayette bulundu.

Ayrıca, söz konusu dava dilekçesinde, Çin’in virüsün yayılmasında doğrudan sorumlu olduğuna dikkat çekildi. Yeni tip koronavirüs salgınının, Hindistan ekonomisine verdiği zararlara karşılık, 20 trilyon dolarlık rekor bir tazminat davası açıldı.

Avukatlar tazminat davaları açıyor

Çin’in koronavirüs salgını kapsamında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle, daha önce ABD’li avukatlar tarafından da bir dava açılmıştı.

Ayrıca, Türkiye’de de bir avukatın, koronavirüsün yayılmasında ihmali olduğu nedeniyle Çin’e karşı dava açmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.