Ebu Amara Tugayı'ndan Mihraç Ural'ın konvoyuna bombalı saldırı

Ebu Amara Tugayı'ndan Mihraç Ural'ın konvoyuna bombalı saldırı

Silahlı Suriye muhalefetine bağlı Ebu Amara Tugayı Lazkiye kırsalında Mihraç Ural'ın konvoyunu hedef aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin kuzeyindeki Lazkiye iline bağlı Silinfe bölgesinde "Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi" (THKP-C ) Mihraç Ural'ın konvoyu hedef alındı.

Daha önceden yola döşenmiş el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle konvoyun hedef alındığını ifade eden kaynaklar, Mihraç Ural'ın da bu konvoyda olduğunu belirtiyor.

"Mihraç Ural yaralandı"

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan kaynaklar tarafından servis edilen görüntüde, Mihraç Ural'ın konvoya yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaralandığı bilgisi de saldırıyla ilgili kaydedilen bilgiler arasında.

Saldırıyı Ebu Amara Tugayı üstlendi

Silahlı Suriye muhalefetine bağlı Ebu Amara Tugayı tarafından sosyal medya ağları üzerinden paylaşılan mesajda saldırının sorumluluğu üstlenildi. Ebu Amara Tugayı geçen Temmuz ayında da Mihraç Ural'ın ekibinden bir isme yönelik Halep'ye saldırı düzenlemişi.

El yapımı patlayıcıyla düzenlenen sadırıda grubun üst düzey bir ismi yaralanmıştı.

Halep merkezli olduğu bilinen Ebu Amara Tugayı Rusya ve İran destekli Esed rejimine yönelik gizli operasyonlar gerçekleştiriyor. Grup geçtiğimiz dönemde rejime air birden fazla mühimmat deposunu havaya uçurmuş, rejim güçlerine bağlı birçok kişiye yönelik suikastler düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.