Ebu Amara Tugayı Hama'da rejim cephaneliğini havaya uçurdu

Ebu Amara Tugayı Hama'da rejim cephaneliğini havaya uçurdu

Ebu Amara Tugayı, Hama kırsalında rejime ait bir cephaneliğin imha edildiğini açıkladı.

Ebu Amara Tugayı, Hama kırsalında rejime ait bir cephaneliğin imha edildiğini açıkladı.

Suriye'deki muhaliflere bağlı olduğu bilinen ve rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan bölgelerde düzenlediği saldırılarla adını duyuran Ebu Amara Tugayı, geçtiğimiz gün yayınladığı bir açıklamayla Hama kırsalında rejime ait bir mühimmat deposunun imha edildiğini belirtti.

Sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Hama kırsalında bulunan Kumhane köyü kuzeyindeki bir deponun imha edildiği ve rejime bağlı çok sayıda askerin de saldırıda öldüğü ifade edildi.

Muhalif grup tarafından yapılan açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu tarafından mühimmat deposu olarak kullanılan yapının, birden fazla el yapımı patlayıcı yerleştirilerek havaya uçurulduğu belirtildi.

Ebu Amara Tugayı, rejim kontrolündeki bölgelerde düzenlediği saldırılarla isminden söz ettiriyor.

Daha çok bombalı suikastler ve keskin nişancı operasyonları düzenleyen muhalif grup, Halep'in rejim koalisyonu kontrolüne geçmesinden önceki dönemde, Tahriru'ş Şam Heyeti'ne katıldığını, ancak bağımsız operasyonlar düzenlemeye devam edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.