Ekonomik iflasın eşiğindeki Pakistan'da Maliye Bakanı istifa etti

Ekonomik iflasın eşiğindeki Pakistan'da Maliye Bakanı istifa etti

Ekonomik krizle boğuşan Pakistan'da bir maliye bakanı daha istifa etti. Bu istifayla birlikte Pakistan'da son 4 yıl içerisinde beşinci maliye bakanı görevi bırakmış olacak.

Pakistan Maliye Bakanı Miftah İsmail, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

İsmail, sosyal medya platformu Twitter üzerinden pazar günü yaptığı paylaşımda, görevini bırakmasının detaylarını Başbakan Şahbaz Şerif ile yaptığı bir görüşme sırasında sunduğunu ve sözlü olarak istifa ettiğini belirtti.

Şu anda Londra'da bulunan Maliye Bakanı Miftah İsmail, Pakistan'a geri döndüğünde resmi yollardan istifa mektubunu sunacağını kaydetti.

Pakistan'da yükselişte olan enflasyon (yüzde 27.26), cari işlemler açığı gibi etkenler ülkedeki ekonomik krizi daha da derinleştirmişti.

Son olarak meydana gelen sel felaketi, bin 500'ten fazla kişinin canını almış, milyonlarca kişiyi etkilemiş ve 30 milyar dolardan fazla maddi hasara neden olmuştu.

Dünya Bankası Güney Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Martin Raiser, geçtiğimiz günlerde Pakistan ziyareti sırasında sel felaketinden etkilenen ülkeye 2 milyar dolar yardımda sağlanacağını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.