Pakistan'da eski başbakan İmran Han'a karşı terör suçlamaları düşürüldü

Pakistan'da eski başbakan İmran Han'a karşı terör suçlamaları düşürüldü

Pakistan'da Yüksek Mahkeme, eski başbakan İmran Han'a yönelik terör suçlamalarının düşürülmesine hükmetti.

Açıklama, İmran Han'ın avukatı tarafından yapıldı.

Buna göre İslamabad Yüksek Mahkemesi, Han'ın yaptığı açıklamaların Pakistan'daki "Terörle Mücadele Yasası"nı ihlal etmediğine hükmetti.

İmran Han, bu yasa uyarınca suçlanıyordu ve müebbet hapis cezasıyla karşı karşıyaydı.

69 yaşındaki eski başbakan, 20 Ağustos'ta yaptığı bir konuşmada, partisi Tahrik-i İnsaf'a yönelik hukuki hamleleri eleştirmiş, verilen tutuklama kararlarının arkasındaki hakimlere karşı "eylemde bulunma" uyarısı yapmıştı.

Bunun ardından Han'ın tutuklanması dahi gündeme gelmiş ve Pakistan genelinde büyük bir karışıklık yaşanmış, halk sokaklara dökülmüştü.

Savcılık Han'ın ifadelerinin tehdit edici olduğuna atıfla kendisine karşı terör suçlamalarının yöneltilebileceğini belirtmiş, Han'ın avukatı ise ifadelerin "hukuki eylemde bulunmayı" ifade ettiğini vurgulamıştı.

Yüksek Mahkeme'nin kararıyla İmran Han şimdilik aklanmış oldu.

Ancak mevcut iktidar ile, şu anda muhalefet durumuna düşen İmran Han arasında tansiyonun artarak devam etmesi bekleniyor.

İmran Han hükümete yönelik suçlamalarına devam ediyor.

Halk nezdinde mevcut iktidardan daha popüler olan İmran Han'ın gelecek seçimleri beklediği ve iktidara hazırlandığı ifade edilirken, seçimlerin yapılması beklenen 2023 sonbaharına kadar sürecin gergin geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.