El Kaide Mali'de bir hapishaneye baskın düzenledi: Onlarca mahkum serbest bırakıldı

El Kaide Mali'de bir hapishaneye baskın düzenledi: Onlarca mahkum serbest bırakıldı

El Kaide, Mali'nin kuzeyinde bir hapishaneye baskın düzenledi.

El Kaide'ye bağlı silahlı bir grubun Mali'nin kuzeyinde bir hapishaneye düzenledikleri baskında onlarca mahkumu serbest bıraktığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM), Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu yakınlarında bir hapishaneye baskın düzenledi.

Timbuktu şehri güneyinde yer alan Dire yerleşimindeki polis merkezi, askeri merkez ve hapishane eş zamanlı saldırının hedefi oldu.

11 Kasım tarihinde düzenlenen eş zamanlı saldırılara dair açıklama yayınlanan CNİM, bölgedeki Aribanda hapishanesine saldırı düzenlendiğini ve hapishanede bulunan mahkumların serbest bırakıldığını ifade etti.

CNİM, bölgede hapishane baskınlarının devam edeceğini öne sürdü.

Baskınların düzenlendiği Dire'nin konumu:

Baskınların düzenlendiği hapishanelerde, Fransa'nın 2013 yılında bölgeye başlattığı askeri müdahale sonrası, siyasi ve dini sebeplerle tutuklanan mahkumların bulunduğu ifade ediliyordu.

CNİM, bölgede son dönemde etkinliğini artırma eğiliminde.

Özellikle Mali'nin orta kesiminde Fransız destekli güçlere karşı saldırılarını sıklaştıran grup, ülkenin güney komşusu Burkina Faso'da da varlığını artırdı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.