Fransa: Mali'de El Kaide'nin üst düzey ismi Ali Mayço'yu öldürdük

Fransa: Mali'de El Kaide'nin üst düzey ismi Ali Mayço'yu öldürdük

Fransa, El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in üst düzey isimlerinden Ali Mayço'nun öldürüldüğünü öne sürdü.

Fransa, El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) üst düzey isimlerinden Ali Mayço'nun öldürüldüğünü öne sürdü.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly tarafından yapılan açıklamada CNİM'in iki numaralı ismi olduğu öne sürülen Mayço'nun 9 Ekim'de Mali'de öldürüldüğünü iddia etti.

Ebu Abdurrahman el Senhaci olarak da bilinen Fas vatandaşı Mayço, grupta daha önceleri askeri olarak da rol oynamış bir isim olsa da, dini bir yetkili olarak ön plana çıkıyordu.

ABD, Temmuz ayında Mayço'yu yaptırım listesine eklemişti.

basliksiz-1-023.jpg

Mayço, CNİM'in kuruluşunun ilan edildiği videodaki beş isimden biriydi 

Mayço, CNİM'in genel kadısı pozisyonunda bulunuyordu.

Fransa daha önce de CNİM liderinden bazılarını öldürdüğünü iddia etmiş, ancak bu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

CNİM, bölgede son dönemde etkinliğini artırma eğiliminde.

Özellikle Mali'nin orta kesiminde Fransız destekli güçlere karşı saldırılarını sıklaştıran grup, ülkenin güney komşusu Burkina Faso'da da varlığını artırdı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.