Fransa Genelkurmay Başkanı: Mali'de cihat yanlıları yenilgiye uğruyor

Fransa Genelkurmay Başkanı: Mali'de cihat yanlıları yenilgiye uğruyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Francois Lecointre Mali'de devam eden savaşa ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Fransa Genelkurmay Başkanı Francois Lecointre Mali'de devam eden savaşa ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Haber ajansı AFP ve Fransız radyosu RFI'a konuşan General Lecointre, cihat yanlılarının Mali'de düzenlediği son saldırıların "köşeye sıkıştıklarını gösterdiğini" öne sürdü.

Genelkurmay Başkanı, "düşmanlarını yeniyor olduklarını ancak ülkede barışı restore etmenin uzun zaman alacağını" dile getirdi. Lecointre, geçen hafta ülkeye yönelik ziyaretinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Düşmanın bu kadar vahşice karşılık vermesinin nedeni kesinlikle onların son dayanaklarının izinde olmamız."

Son haftalarda ülkede El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) tarafından düzenlenen saldırılarda Mali ordusuna mensup onlarca asker öldü. Ancak Fransız genelkurmay başkanı bu saldırıların, CNİM'in köşeye sıkıştığını gösterdiği görüşünde. Lecointre, söz konusu saldırıların sembolik olduğunu söyledi ve saldırıları "köşeye sıkışmış bir kişinin reaksiyonları" olarak niteledi.

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkina Faso'da artan saldırıların da endişe verici olduğunu belirtti. Lecointre bu durumun, cihat yanlısı hareketin güneye doğru yayıldığını gösterdiğini dile getirdi.

Fransa 2013 yılında El Kaide bağlantılı grupların ülkenin kuzeyini ele geçirmesi sonrası Mali'ye askeri müdahalede bulunmuştu. Fransız müdahalesi sonrası bölgede El Kaide bağlantılı gruplar geri çekilmiş ancak saldırılar devam etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.