Mali'de El Kaide bağlantılı lider Fransa'yı yalanladı: 'Hayattayım'

Mali'de El Kaide bağlantılı lider Fransa'yı yalanladı: 'Hayattayım'

Mali'de El Kaide bağlantılı grubun liderlerinden Amadou Koufa öldürüldüğü iddiasını yalanladı.

Mali'de El Kaide bağlantılı grubun liderlerinden Amadou Koufa öldürüldüğü iddiasını yalanladı.

Bölgede El Kaide'ye bağlı Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) adlı grubun kurucu liderlerinden olan Amadou Koufa, grubun yayınladığı son videoda konuştu. Koufa, Fransa'nın, kendisinin öldürüldüğüne dair iddialarını yalanladı. Mali yönetimi ve Fransa, geçtiğimiz Kasım ayında Kouffa'nın öldürüldüğünü iddia etmişti.

Videonun, Koufa'nın hayatta olduğu kanıtlamak için yayınlandığı tahmin ediliyor. Videoda, bölgede El Kaide'ye bağlı olarak faaliyet gösteren iki medya kuruluşuna, al Zallaqa ve al Andalus'a bağlı temsilcilerle Koufa'nın konuştuğu anlar yer alıyor.

Koufa, Fransa'nın yalan söylediğini belirterek, "bilgi çağında, hiçbir bilginin sır olarak kalamayacağı bir çağda ve en ufak detayların ve bilgilerin açık olduğu bir dünyada devletlerin ve devlet kurumlarının tekeli yok" ifadesini kullandı. El Kaide lideri, Fransa'nın bölgede birçok yalan haber yaydığını ifade etti. Koufa, daha önce Fransa'nın CNİM tarafından düzenlenen birçok saldırıya dair basına yalan haber servis ettiği iddiasında bulundu.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Kasım ayında Koufa'nın bir hava saldırısında öldüğünü açıklamıştı. Cihat yanlısı lider, öldüğü iddiasını yalanlamak için birkaç ay bekleme nedeninin siyasi olduğunu, dahili ve harici tepkileri ölçtüklerini söyledi.

Koufa saldırının düzenlenmesine sebep olan casusun da yakalandığını belirtti. Son zamanlarda Mali'de El Kaide liderlerini hedef alan saldırılardaki artışın nedeninin, casusluk faaliyetleri olduğu tahmin ediliyordu.

Fransa, bölgede CNİM'in ikinci ismi olan Yahya Ebu Hammam'ı da öldürdüğünü açıklamıştı. Gruptan henüz bu iddiaya dair bir yalanlama açıklaması yapılmadı.

Amadou Koufa, CNİM ilan edilmeden önce cihat yanlısı Katiba Macina'nın lideriydi. Katiba Macina, Mali'nin orta ve güney kesimlerinde aktif olan bir gruptu. CNİM'in Mali'nin söz konusu bölgelerinde ve Burkina Faso'daki saldırılarından bu grubun sorumlu olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.