El Kaide'den 'koronavirüs' açıklaması: Virüs ABD ekonomisini tsunami gibi vurdu

El Kaide'den 'koronavirüs' açıklaması: Virüs ABD ekonomisini tsunami gibi vurdu

El Kaide'nin merkez yapılanması, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına dair bir açıklama yayınladı.

El Kaide'nin merkez yapılanması, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına dair bir açıklama yayınladı.

"İnsanlığın Balığın Karnından Çıkış Yolu: Koronavirüs Salgınına Dair Bazı Tavsiyeler" başlıklı altı sayfalık açıklama sosyal medya vasıtasıyla servis edildi.

Açıklamada, Çin'de ortaya çıkan ve şimdiye kadar 30 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınına dair siyasi ve dini analizler yer aldı.

Açıklamadan satır başları şu şekilde:

"ABD ekonomisi sarsıldı"

- Açıklamada koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı, insanların evlerine kapandığı, küresel ekonominin felç olduğu belirtildi. Buna ek olarak dev ekonomilerin zedelendiği, ordu ve güvenlik teşkilatları dahil tüm devlet teşkilatlarının görünmez bir düşman tarafından tuş edildiği, tüm sosyal davranış normları ve hayat tarzlarının yeniden tanımlandığı ifade edildi.

Bu açıklamanın yayınlanma sebebinin, "Tüm Müslümanlarla, İslam dünyasının ve insanlığın çıkış yoluna dair görüşleri paylaşmak" olduğu öne sürüldü.

- Koronavirüs krizi ile birlikte küresel ekonominin ABD tarafından domine edildiğinin tamamen aşikar olduğu belirtilirken, Amerikan ekonomisinin güçlü bir tsunami ile vurulduğunu, yaklaşık 4 milyon Amerikalının işsiz kaldığını ve bu sayıların yüksek olasılıkla artacağı dile getirildi.

El Kaide, Amerikan ekonomisini, koronavirüs nedeniyle solunum cihazına bağlanan hastalara benzetti. Amerikan ekonomisinin uzun vadeli resesyona gireceği savunuldu.

"Kendi ellerimizle işlediklerimiz"

- Yayınlanan açıklamada, "koronavirüs musibetinin insanların işlediği günahların ve ilahi menhecten sapılmış olmasının bir sebebi olduğu" öne sürüldü. Açıklamada "Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir" ayetine yer verildi.

Fuhşiyat ve ahlaksızlığın Müslüman ülkelerde de yayıldığı ifade edilen açıklamada, bu durumun Mekke'de bulunan Harem-i Şerif'e dek uzandığı dile getirildi.

Suudi Arabistan'da hapishanelerin "iyi insanlar, ıslah ediciler ve alimlerle" dolduğu, İslam dünyasındaki "Tağuti yöneticilerin Müslüman alimlere ve mücahitlere karşı akla hayale sığmaz işkenceler yaptıkları" belirtildi.

- Buna ek olarak dünyanın birçok bölgesinde Müslüman halklara saldırıldığı ve zulmedildiği ifade edilerek, özellikle "Suriye, Irak, Veziristan, Filistin, Doğu Türkistan, Libya, Mağrip ve Somali" bölgelerinin isimleri açıklamada yer aldı.

Öte yandan Batı'nın, İslam dünyasında ateizmi yaydığı, Müslümanları dini değerlerinden uzaklaştırmaya çalıştığı savunuldu. Bu yönde, özellikle kamu malından harcanan milyarlarca doların yoksulluk içerisindeki halklara harcanması durumunda, Müslüman dünyasında ve Batı'da yoksulluğun bir sorun olmaktan çıkmış olacağı ifade edildi.

Durumun Allah'ın gazabına yol açtığı, Kabe'de tavafların ve namazların dahi durma noktasına gelmesinin bir uyarı olduğunun altı çizildi.

"Senelerdir yaşananları anlama fırsatı"

- El Kaide'nin açıklamasında, dünyada insanların yaşadığı bu durumun, senelerdir "ıslah ediciler" tarafından yaşandığı savunuldu. İslam dünyasındaki yönetimler tarafından hapse atılan bu kişilerin senelerdir camilere ve Kabe'ye gidemediği, Guantanamo'dan Ebu Selim hapishanesine kadar birçok merkezin Müslümanlarla dolup taştığı ifade edildi.

Koronavirüs nedeniyle yaşananların, bu kişilerin durumununun anlaşılmasına bir vesile olması gerektiği kaydedildi. Aynı zamanda bu durumun, özgürce ziyaret edilemeyen "Siyonist işgali altındaki Mescid-i Aksa"nın durumunun da anlaşılması için bir fırsat olduğu öne sürüldü.

- Açıklamada, tüm bu yaşanan sürecin Allah'ın gücünün boyutlarını gösterdiği ifade edilirken, tüm İslam dünyası için tövbe etmeye bir fırsat olduğu dile getirildi. Özellikle Ramazan ayının bu yönde bir imkan sağlayacağı ifadesine yer verildi.

Aynı zamanda açıklamada mevcut ortamın, "İnsanları Allah'a, doğru akideye ve cihada davet etmek için bir fırsat olduğu" savunuldu.

Zengin Müslümanların "yoksullara, yetimlere, dullara, mahkum ailelerine ve mücahitlere destek vermesi gerektiği" ifade edildi.

Söz konusu krizin, Müslümanların kendisini ıslah etmesi ve safların birleşmesi için fırsat sunduğu belirtildi.

"Çin'de bir kişi hapşırsa, New York bunun sıkıntısını çekiyor"

- El Kaide, açıklamasında Batı'daki halklara da seslendi. Açıklamada, gözle görünmeyen bir virüs karşısında dünyanın tüm güçlerinin çaresizliğinin görüldüğü, Batılı ordu ve hükümetlerin çaresiz kaldığı, Allah'ın gücünün nasıl bir güç olduğunun açıkça görülüğü savunuldu. "Çin'de bir kişi hapşırsa, New York bunun sıkıntısını çekiyor." ifadesiyle, dünyadaki küreselleşmeye ve dünyanın geldiği pozisyona vurgu yapıldı.

Batılılara, koronavirüs salgının altında yatan derin sebepleri düşünme çağrısı yapılırken, salgının, kendi seçtikleri hükümetlerin özelde Müslümanlara, genelde ise tüm insanlığa yaptıkları zulüm ve adaletsizliklerin bir sonucu olduğu vurgulandı. Batılı idarecilerin savaşları, yıkımı ve açlığı yaydığı, zayıf milletlerin kaynaklarını ve servetini yağmaladığı, kendi amaçlarını gerçekleştirmek için İslam topraklarında "tağuti idarecileri" iş başına getirdiği ifade edildi.

Aynı zamanda virüsün sebep olduğu ekonomik yıkım da hatırlatılarak, Batı'nın ekonomisinin faize dayalı olduğu ve "faizin Allah'a savaş açmak anlamına geldiği" savunuldu.

Batılı halklara, virüsü ilahi bir uyarı olarak görme ve ve İslam'ı araştırma, İslam dinine girme çağrısı yapıldı. Buna ek olarak İslam dinini temizliğe ve hijyen kurallarına verdiği öneme değinilerek, Batılıların İslam'ın bu kuralları 14 yüzyıl önce nasıl sistemleştirdiğini araştırma çağrısı yapıldı.

Aynı zamanda Hz. Muhammed'in, "Eğer bir beldede salgın olduğunu duyarsanız buraya girmeyin, bulunduğunuz bir beldede salgın olursa da oradan ayrılmayın." tavsiyesine vurgu yapıldı.

- El Kaide'nin açıklamasında Batı'nın yanı sıra virüsün çıkış kaynağı olan Çin'e de atıf vardı.

Açıklamada, virüsün dünyanın en pis ve iğrenç yerlerinden birinde, insan tüketimi için uygun olmayan vahşi hayvanların etlerinin satıldığı Vuhan'da ortaya çıktığı vurgulandı.

- Yapılan açıklamada, Batı'nın kendi halklarının sağlığını düşünmediği fikrine de yer verildi. Açıklamada Batı halklarına, "Kendi hükümetlerinin vatandaşlarının sağlıkları ile ilgilenmediği, basit tıbbi maskeler gibi ekipmanlara para harcamak yerine, tüm maddi imkanlarını savaş ve insanları yok etmek için harcadıkları" hatırlatıldı.

Bu konuda açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şayet kendi emperyalist, yayılmacı ihtiraslarını tatmin etmek için harcadıkları paraların küçük bir kısmını sağlık hizmetlerine ve kamu sigortalarına harcamış olsalardı, milyonlarca hayat kurtulabilirdi."

Gayrimüslimlerin karantinada geçirdikleri zamanları, İslam'ı sahih kaynaklardan araştırmaya harcamaları çağrısı yapıldı.

*Söz konusu yayında kullanılan dil ve ifadeler, akademik çalışmalara orijinal haliyle kaynaklık edebilmesi için olduğu gibi aktarılmıştır. Mepa News'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.