Eş Şebab: AstraZeneca aşısı olmayın

Eş Şebab: AstraZeneca aşısı olmayın

El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab, Somali halkına, İngiliz yapımı AstraZeneca aşısı olmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab, Somali halkına, İngiliz yapımı AstraZeneca aşısı olmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Grubun medya yapılanması "Al Kataib" tarafından dün "acil" koduyla yayınlanan açıklamada, Mogadişu hükümetinin başlattığı aşılama kampanyasına karşı uyarılar yer aldı.

"AstraZeneca aşısı olmayın"

Eş Şebab, İngiliz AstraZeneca tarafından üretilen koronavirüs aşısının faydadan çok zararı olduğunu, bu sebeple Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İrlanda gibi birçok ülkede bu aşının uygulanmasının askıya alındığını ifade etti. Somali halkına AstraZeneca aşısı olmama çağrısında bulunan grup, halkın bir deney faresi olarak kullanılmak istendiğini savundu. Grup, AstraZeneca aşısı nedeniyle çok sayıda kişinin öldüğünü ve ciddi yan etkilere şahit olunduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün 30 yıldan uzun süredir Somali'deki kıtlık, kuraklık ve hastalıklarda dahli olduğunu vurgulayan Eş Şebab, bu kuruluşlara güvenilmemesi gerektiğini söyledi. Eş Şebab, güvenilir bir aşı bölgeye ulaşıncaya kadar Somali halkına "aşı olmama, bal ve çörekotu gibi Kuran ve sünnette yer alan tedavi şekillerini kullanma ve Allah'a dua etme" çağrısı yaptı. Yapı, salgında hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi.

"Yabancıların merkezleri koronavirüs yayıyor"

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab ayrıca başkent Mogadişu'daki Halane Askeri Üssü'nden ve Türk askeri üslerinden uzak durma çağrısında bulunarak, bu askeri üslerin Somali'de koronavirüsün birincil kaynağı olduğunu ifade etti. Yapı, "bu kişilerle irtibat halinde olmanın koronavirüsten daha kötü bir etkisi olacağını ve insanın ahiretini olumsuz etkileyeceğini" savundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.