Elon Musk: Ölümsüz bir yapay zeka diktatörü yaratabiliriz

Elon Musk: Ölümsüz bir yapay zeka diktatörü yaratabiliriz

Yapay zeka konusunda çok dikkatli olunması gerektiğine inanan isimlerden birisi olan Elon Musk, yapay zekanın ölümsüz bir diktatöre dönüşebileceğini söyledi.

ABD’de 5 Nisan 2018’de gösterime giren "Do You Trust This Computer?" (Bu Bilgisayara Güveniyor Musun?) adlı belgeselde konuşan Musk, “Yapay zeka çağında, hiçbir zaman kendisinden kaçamayacağımız ölümsüz bir diktatör yaratmamız mümkün.” ifadesini kullandı.

Belgesel 2006 yılında "Who Killed The Electric Car?" (Elektrikli Arabayı Kim Öldürdü?) adlı belgeseli yaparken Elon Musk ile tanışan yapımcı Chris Paine’in son belgeseli.

Paine bu defa, Elon Musk’ın sık sık yorum yaptığı bir konu olan yapay zekanın umut vadeden yönlerini ve tehlikelerini açığa kavuşturuyor. Musk, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada yapay zekanın Üçüncü Dünya Savaşı’nı çıkarabileceğini söylemişti. Geçen yılın sonlarına doğru yapay zekayı “medeniyet olarak karşı karşıya olduğumuz en büyük tehlike” şeklinde tanımlayan Musk, hükümetin yapay zekayı düzenlemesini tavsiye etmişti.

Elon Musk "Do You Trust This Computer?" belgeselinde dehşet verici bir ihtimalden bahsediyor: otoriter hükümetler tarafından oluşturulan yapay zekanın kişi veya gruplardan daha uzun süre yaşayarak daimi bir zulüm yapısına dönüşmesi.

Rusya’nın algoritmalar kullandığı, Çin’in 2020 itibariyle vatandaşlarını gözetlemek için sosyal kredi sistemi kurmayı planladığı göz önünde bulundurulunca Elon Musk’ın tahmini o kadar da ihtimal dışı görünmüyor. Belgeselin Los Angeles’taki galasında konuşan Musk “Bu çok önemli bir konu. Hayatlarımızı şu anda hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde etkileyebilecek bir konu.” ifadeleriyle yapay zekaya verdiği önemi bir kez daha dile getirmiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.