Google, yapay zeka konusunda ABD ordusuna yardım ediyor

Google, yapay zeka konusunda ABD ordusuna yardım ediyor

New York Times'ın aktardığına göre Google, drone saldırılarını iyileştirmek için ABD ordusuna yardım ediyor.

New York Times'ın haberine göre aralarında onlarca kıdemli mühendisin de olduğu binlerce Google çalışanı, Google’ı protesto eden bir dilekçe imzaladı. Sebep olarak ise Google'ın drone saldırılarını iyileştirmek için yapay zeka kullanan bir Pentagon programına destek vermesi olarak gösterildi.

00google-tear-master675.png

Google CEO’su Sundar Pichai’ye hitap eden mektupta “Google’ın savaş sektöründe yer almaması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden Maven Projesi’nin iptal edilmesini, Google taslağının halka duyurulmasını ve ne Google’ın ne de anlaşmalı tarafların bir daha savaş teknolojisi geliştirmeyeceğini belirten açık bir politika uygulamasını talep ediyoruz.” yazıyor.

Yapay zeka konusunda bir boykot olayı daha yaşanıyor. The Verge‘e göre, 50 kişilik bir yapay zeka araştırmacı grubu, Güney Kore’deki KAIST adlı devlet üniversitesini, otonom silah geliştirme planları sebebiyle boykot ediyor. Şubat ayında açıklama yapan üniversite, Güney Kore savunma şirketi Hanwha Systems ile birlikte ortak bir araştırma merkezi kuracağını duyurmuştu.

Yapay zeka kullanılarak silah üretimi gerçekleştirmek için farklı çalışmalar da var. Örnek olarak Rus silah üretim şirketi Kalashnikov savaş robotları geliştirmesi, bir habere göre Çin'in silahlı otonom denizaltılar üretmeyi planlaması gibi. Otonom silahlar kolayca üretilebilir ancak bu silahları kullanmanın etik olup olmadığı konusunda tartışmalar var. Şu anda otonom silahları yasaklayan herhangi bir örgütlü çalışma yok ve bugüne kadar otonom silah üretimini durdurma konusunda çok az başarı elde edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.