Dinleyen ve tartışan yapay zeka üretildi

Dinleyen ve tartışan yapay zeka üretildi

Bilişim teknolojisi şirketi IBM, konuşan, dinleyen ve tartışarak ikna etmeye çalışan yapay zeka üretti.

Bilişim teknolojisi şirketi IBM, konuşan, dinleyen ve tartışarak ikna etmeye çalışan yapay zeka üretti.

ABD'nin San Fransisko kentinde tanıtılan yapay zeka 'Project Debater'in yaklaşık 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğu belirtildi.

Project Debater tanıtımda münazara şampiyonu iki İsrailli öğrenciyle karşı karşıya geldi.

Her tartışma sırasında önce yumuşak, suni ve bir kadına ait ses tonuyla dört dakikalık açılış konuşması yapan yapay zeka, karşısındakinin karşı tezlerini dinledikten sonra yine 4 dakika boyunca buna karşı olan kanıtlarını sıraladı.

İlk tartışmada yapay zeka, hükümetlerin uzay keşiflerine finansmanı artırması gerektiğini savundu.

'Uzay keşiflerini desteklemek iyi tekerleklere yatırım yapmak gibi" diyen 'Project Debater', 'bu tarz bir araştırmanın insan zekasını geliştireceğini, gençlere ilham vereceğini ve sağlam bir yatırım olduğunu' savundu.

Yapay zeka hatta bunun 'iyi yollar yapmaktan, okullardan ve sağlık hizmetlerinden de daha önemli olduğunu' söyledi.

Bilgisayar açılış tezinde gazeteler, dergiler ve diğer kaynaklardan oluşan zengin bir havuzdan yararlandı. Kapanış konuşmalarından sonra ikinci tartışma konusu olan tele-tıp hakkında da ilkinin benzeri bir münazara gerçekleşti.

IBM'in yapay zeka araştırmaları Başkan Yardımcısı Dario Gil " İnsanlar daha orijinal, daha etkileyici bir dil kullanma eğiliminde. Onlar, kendi kişisel deneyimlerini konuyu anlatmak için kullanıyor. Ancak makine gerçek dünyada yaşamıyor ya da faydalanabileceği bir yaşamı yok" dedi.

Project Debater'ın henüz ticari bir mal olarak piyasaya çıkması beklenmiyor. Ancak Gil bu teknolojinin ileride avukatlara ya da bilgiye dayalı kararlar veren diğer mesleklere yardımcı olabileceğini işaret etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.