Enerji Bakanlığı: Oruç Reis faaliyetlerine devam edecek

Enerji Bakanlığı: Oruç Reis faaliyetlerine devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyetine devam edeceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisı'nin Antalya yakınlarında limana çekilmesi sonrası gece saatlerinde yazılı bir açıklama yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Oruç Reis'in aylık periyotlarla ikmal ve bakım için limana dönmesinin rutin bir faaliyet olduğu belirtildi.

“Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 10 Ağustos’ta Akdeniz Demre-1 lokasyonunda sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlamıştı. Oruç Reis bugüne kadar söz konusu sahada 3 bin 525 km sismik veri toplama işlemini gerçekleştirmiştir. Oruç Reis çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir. Aylık periyotlarla ikmal ve bakım için geminin limana dönmesi her zaman gerçekleştirdiği rutin faaliyetidir. Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir.”

Açıklamada, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararası hukuka dayanan arama ve sondaj faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü belirtilirken, Yavuz Sondaj Gemisinin ise halen Selçuklu-1 kuyusunda, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi de Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine devam ettiği hatırlatıldı.

Bakan Akar: Oruç Reis'in dönüşü planlı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuya ilişkin açıklamasında, "Oruç Reis planlı faaliyeti nedeniyle döndü. Oruç Reis’in geri dönüşü ile ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu gerekli planlar çerçevesinde yapılan bir faaliyettir. Herhangi bir şekilde bizim oradaki haklarımızdan vazgeçmemiş söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.