Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de geri adım atmadık

Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de geri adım atmadık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmadığını, Oruç Reis gemisinin limana bakım ve ikmal için çekildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi geminin geri çekilmesini bir 'taviz' olarak nitelendirmişti.

NTV canlı yayınına katılan Bakan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Oruç Reis bakımda olduğu için NAVTEX yayınlanmadı. Gemi bakımdayken NAVTEX yayınlamanın anlamı yok. Bu bir geri çekilme olarak algılandı, muhalefet de böyle algıladı ama doğru değildir. CHP'nin sormadan "Geri adım" demesi iç siyasete yöneliktir. Barbaros ve Yavuz çalışmalarına devam ediyor."

AB'de Türkiye'ye yaptırım talebi

Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'ye yönelik yaptırımların birkaç ülke tarafından talep edildiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yaptırımı Fransa, Yunanistan ve Rum kesimi istiyor. 24-25 Eylül'de bir yaptırım kararı beklemiyorum ama olabilir de. Geçmişte de benzer şeyler oldu." dedi.

Ayrıca Çavuşoğlu, "Biz Avrupa'ya gidecek göçmenleri durdurmama kararı aldık ve bu karar halen geçerli." ifadesini kullandı.

"Macron dürüst bir siyasetçi değil, şirazeden çıktı, dengesi bozuldu"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösteren Çavuşoğlu, "Macron dürüst bir siyasetçi değil, şirazesinden çıktı, dengesi bozuldu. Fransa şu an Almanya'ya rağmen AB'nin liderliğine oynuyor. Fransa rol almaya çalışıyor. Fransa'nın ismi konuşulduğunda herkes gülmeye başlıyor. Konumunu da zayıflatıyor." diye konuştu.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.