Erdoğan: 250 bin mülteci sınırımıza doğru ilerliyor, dikenli teller oluşturamayız

Erdoğan: 250 bin mülteci sınırımıza doğru ilerliyor, dikenli teller oluşturamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İdlib'den 200-250 bin sığınmacının Türkiye sınırına ilerlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, İdlib'deki saldırılar nedeniyle bölgeyi terk edenlerin sayısının arttığına dikkat çekti. Erdoğan şöyle konuştu:

"200-250 bin mülteci şu anda sınırımıza doğru hareket hâlinde. Bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil zor, karşınızda insan var. Biz insana karşı bu noktada Batı'nın yaptığı gibi bariyerler, dikenli teller oluşturamayız. Aynı şey bizim de başımıza gelebilir... Kendi insanınıza ve size sığınanlara verdiğiniz değer ölçüsünde güvendesiniz demektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye 81 vilayetine dağılmış yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyonun üzerinde kişiye kucağını açarken kendi şehirlerinde yabancı istemeyenlerin insani duyarlılıklarının da inandırıcılığı kalmaz" diye ekledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi dün İdlib'de düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin öldüğünü duyurmuştu. Gözlemevi'ne göre Esed güçlerinin ateşlediği karadan karaya füzenin İdlib'in Sarmin bölgesindeki okula isabet etmesi sonucu en az 8 kişi yaşamını yitirdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda 16 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.  

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.