Erdoğan: CHP tabanından hak ettiği dersi alacak

Erdoğan: CHP tabanından hak ettiği dersi alacak

HDP ile ittifak yaptığını söylediği CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'CHP'yi böyle bir duruma düşürenler 31 Mart'ta CHP tabanından hak ettiği dersi alacaklar' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yerel seçimlerde oy isteyen Erdoğan, "Ne yaptılarsa bu milletin çelik gibi iradesi karşısında çaresiz kalanlar, 31 Mart için tarihlerinin en büyük ittifakını oluşturdular" dedi ve şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütünün güdümündeki parti pek çok yerde aday çıkarmadı. PKK'nın belirlediği isimler belediye meclisi üyeliği için seçime giriyorlar. Türkiye ve CHP'yi böyle bir duruma düşürenler 31 Mart'ta CHP tabanından hak ettiği dersi alacaklar."

Erdoğan, "Sınırlarımıza teröristlerle, ekonomimize kur, faizle, soframıza vurguncularla, birliğimize bölücülerle, beraberliğimize fitneyle saldıranlar şu anda pusuda bekliyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milletimize pusu kuruyorlar"

— Bu seçimde milletin hasmı ne kadar kesim varsa seçim sonucunu bekliyor. Halkımızın işine aşına kast edenler ellerini ovuşturarak bekliyor. Beraberliğimize fitne ile saldıranlar pusuda bekliyor. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek, bunca benzemezi bir araya getiren nedir? Bunları bir araya getiren bir şey olmalı. Şahsıma karşı bir araya gelmiş görünüyorlar ama Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştığında sahip olacağı güçten korkuyorlar. CHP'nin yanına adı iyi kendi karışık parti ve bölücü örgüt destekçisi partiyi katıp milletimize pusu kuruyorlar.

— Ne yaptılarsa bu milletin çelik gibi iradesi karşısında çaresiz kalanlar, 31 Mart için tarihlerinin en büyük ittifakını oluşturdular. CHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet Partisi'ne, HDP'ye gönül veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu 4'lü çeteye oy verecek misiniz? Sırtımızı PKK'ya, YPG'ye dayıyoruz diyor, söylediğine bak. Biz sırtımızı milletimize ve Allah'ımıza dayıyoruz. Sizi Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te Kandil'de inlerinize gömeceğiz dedik, gömdük. Nereye giderlerse gitsinler arkalarındayız. Benim vatandaşıma benim halkıma bunlar huzursuzluk veremeyecek. 31 Mart'ta istikbalimize göz dikenlere derslerini verecek miyiz?

"Devletimizin kasasına girecek paradan feragat ettik"

— Devletimizin kasasına girecek paradan milletimizin lehine feragat ettik.

— Tanzim satışlardan rahatsız olmuş. Bay Kemal onlar yokluk değil varlık kuyruğu. Fırsatçılar senin gibi, müfteriler senin gibi. Onlara karşı biz anında hemen bir haftada bunları kurduk ve vatandaşımıza uygun fiyatla sebze getirmeye başladık. Fiyatlar yarı yarıya indi. 31 Mart'ta kadar düzelmezse 81 vilayette yaygınlaştıracağız.

— Muhalefet partilerinden dişe dokunur bir teklif duydunuz mu? Koltuk kavgasının onda birini ülkemizin düşmanlarına karşı verdiklerini gördünüz mü? Tam tersine terör örgütleriyle kol kola, dirsek dirseğe saldırıyorlar. Zonguldak'ta da bu mutabakatın adayı CHP'li değil mi? Buna dersini vermeyecek miyiz? Bölücü terör örgütünün güdümündeki parti pek çok yerde aday çıkarmadı. PKK'nın belirlediği isimler belediye meclisi üyeliği için seçime giriyorlar. Türkiye ve CHP'yi böyle bir duruma düşürenler 31 Mart'ta CHP tabanından hak ettiği dersi alacaklar.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.