Erdoğan: Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum

Erdoğan: Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik ederek başladı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasına İBB Başkanlık seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik ederek başladı.

"İstanbul halkının tercihine saygımız sonsuzdur" diyen Erdoğan, 31 Mart’ta seçimin galibinin Cumhur İttifakı olduğunu söyleyerek Binali Yıldırım’ı çabaları için tebrik etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

- Şu ana kadar yaşadığımız süreç tamamen hukukidir. Tabi ki biz Binali Bey'in seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Binali Bey, İstanbul'da bürokrat olarak başladığı hizmet yolculuğunu Meclis Başkanı olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Kendisi bunca bilgisini, birikimini, projesini hayata geçirmek için aday olmuştur. Ancak İstanbul halkının takdiri bu şekilde gelişti. Bizim için önemli olan milli iradenin tecelli etmesidir. Son seçim, kimin kazandığının ötesinde milli iradenin tecellisi bakımından kıymetlidir.

"31 Mart'ın galibi Cumhur İttifakı"

- 31 Mart'ın galibi ise tartışmasız şekilde Cumhur İttifakı'dır. AK Parti ve MHP'dir.

- 2009'da yüzde 44.7 oranında, 2014'de de yüzde 47.9 oranında oy almıştık. Geçtiğimiz pazar günü de bu oran yüzde 45 olarak gerçekleşti. İstanbul'la ilgili projelerimizi Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklar olarak hayata geçirmeye devam edeceğiz.

- Eksiklerimizi tespit edip bunları çözme noktasına gideceğiz. Bu sorunlar için gerekli adımları atacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üstüne yatma lüksüne sahip değiliz.

- Sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz

- Doğu Akdeniz'de bulunan her kaynağın adil bir şekilde paylaşımını sağlayana kadar bölgede attığımız adımların devamını getireceğiz. Kıbrıs Türklerinin hakkını, hukukunu yok sayan girişimlere asla izin vermeyeceğiz.

"Yunanistan Başbakanı kendi kendine bir şeyler söylüyor"

- Geçmişte sondaj, arama tarama gemilerimiz yoktu. Kiralama sistemleriyle bulabilirsen kiralayacaksın, bu çalışmaları yürüteceksin. Ama şimdi hamdolsun 4 tane bu tür gemiye sahip olduk. Şimdi bu gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de çalışmalarımıza başladık. Bütün bunlarla beraber, bunların güvenliğini de silahlı kuvvetlerimizin ilgili birimleriyle beraber yürüyoruz. Yunanistan Başbakanı kendi kendine bir şeyler söylüyor. Ne söylerse söylesin, bizim haklarımız var. Silahlı kuvvetlerimiz tedbirlerini aldı, alıyor.

"Ekonomimizin yeniden yükselişe geçmeye başladığını göreceğiz"

- Allah'ın yardımıyla, milletimizin ferasetiyle yakında yeniden ekonomimizin yükselişe geçmeye başladığını göreceğiz. Dolar bir süredir 6'nın altında, Merkez Bankası'ndaki döviz rezervlerimiz yeniden 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı.

- AK Parti 17 yıllık iktidarında, 81 milyona tümüyle ulaşan, kapsamlı hizmetlere imzasını atmıştır. Kökene göre, bölgeye göre haritalandırma anlayışımız asla yoktur. Lafla kucaklama olmaz, icraatle olur. Ve bunu biz yaptık. İşte Güneydoğu, işte Doğu. Buralarda parti olarak kim vardı? Malum partinin dışında hep oralarda biz olduk. Bugün varız, inşallah yarın da olacağız. Ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, genişlettik. Bugüne kadar yaptığımız her yatırımdan vatandaşlarımız istifade etti. Birileri tweetler atıyor, ya biz neyi getirmedik ki? Bunlarda göz var ama görmüyor. Gidin Şanlıurfa'yı, Gaziantep'i gezin, Siirt'i gezin. Acaba buraların 10 yıl öncesiyle şu anki durumu nedir, gidin bir yerinde görün.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.